Fırında 5 dakikada eriyor! En iyi nachos için kat kat dizin: Protein olmak zorunda

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiNachos, Meksika kökenli bir atıştırmalıktır. Temel olarak mısır cipsleri (tortilla chips) üzerine çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanabilir. Nachos yaparken bilmeniz gereken püf noktalarını heberimizde anlattık.

İlk kez 1940’lı yıllarda Meksika’a ortaya çıkan nachos, ismini Ignacio Nacho’dan almıştı. Meksika mutfağından dünyaya yayılan bu lezzet, mısır cipsi, eritilmiş peynir, jalapeno peyniri, guacamole sosu ve Meksika fasulyesi birlikte sunuluyor.

İsteğe göre salsa sosu gibi farklı soslarla da zenginleştirebilirsiniz. Nachos yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek şarttır. Bunlar nachosların yumuşamasını engeller ve lezzeti artırır.

Nachos yapımında kalın ve çıtır tortilla cipsleri kullanılması gerektiğini unutmayın. İnce tortillalar, sosa batırıldığında dağılabilir ve yemeyi zorlaştırır. Eğer tortillayı evde yapacaksanız, üçgen şeklinde kesip fırınlamak gerekir. Nachos yapımında tek çeşit peynir kullanmak yerine, kendi karışımınızı hazırlamak da lezzeti artırır.

Chedder nachosa aroma katarken, mozzarella uzayan bir kıvam sağlayacaktır. Peynir seçerken erime özelliği olmasına dikkat etmelisiniz. Peyniri fırında 5 dakikada eritebilir veya tavada kapağı kapalı bir şekilde erimesini sağlayabilirsiniz.

Nachos yapımında tüm malzemeleri tek kat cipse koymamalısınız. Bunun yerine önce cips, sonra peynir, ardından sos, tekrar cips ve peynir şeklinde kat kat dizmek onu leziz hale getiri. Bu sayede yemeğin tadı daha dengeli olur.

Ayrıca nachos yapımında guacamole, ekşi krema ve salsa sosu gibi ıslak malzemeleri pişirme sonrasında eklemeniz gerektiğini unutmayın. Aksi halde cipsler hamurlaşır. Kırmızı biber, kişniş, jalapeno gibi baharatları kontrollü bir şekilde ekleyin.

Nachos yapımında en önemli noktalardan biri mutlaka bir protein kullanılması gerektiğidir. Et, tavuk veya fasulye ekleyecekseniz, baharatlarla önceden pişirip suyunu çektirmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde cipsler çok ıslanır ve yumuşayabilir. Nachos, en iyi hali fırından yeni çıktığındakidir. Çünkü nachosu bekletmek, peynirlerin donmasına ve cipslerin yumuşamasına neden olabilir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”